We offer customer service in english. We're open from 9am - 5:30pm, Monday to Friday.
Min personlige side
Kundeservice
We offer customer service in english. We're open from 9am - 5:30pm, Monday to Friday.

Rejser til Albanien

Planlæg en unik rejse med vores lokale rejsebureau i Albanien
Få et rejseforslag skræddersyet til dig - guidede ture, transport i landet, hotel og aktiviteter. Lad en lokal rejseekspert planlægge og bestille rundrejsen for dig. Indsend en rejseforespørgsel her, det er gratis og uforpligtende!
Jeg planlægger at rejse
Rejsende
i
Afrejsedato
Bliv sat i direkte kontakt med vores lokale rejseekspert, og planlæg sammen en unik rundrejse.
Tag udgangspunkt i et af vores rejseforslag nedenfor. Alt kan tilpasses efter dine ønsker og behov.
Jeg planlægger at rejse
Rejsende
i
Alle tidspunkter

Alle vores rejseforslag i Albanien kan blive skræddersyet til dine ønsker og behov

Kan du ikke finde et rejseforslag som passer dig? Så kan vi skræddersy en rundrejse præcis til dine ønsker og behov! Få tilsendt dit rejseforslag

Start planlægningen af din rejse til Albanien

Det ekstraordinære Albanien er et af europas endnu uopdagede destinationer, som absolut er et besøg værd! Når man rejser til Albanien vil man blive forkælet med høje bjerge, fortryllende landsbyer og en spektakulær kystlinje.

Udover de ikoniske vandrestier enten gennem bjergene, eller langs Middelhavskysten, kan du også besøge de små, lokal byer og opleve landets utrolige kultur- og naturområder, som giver dig et unikt indblik i landets gamle historie samt lokalbefolkningens nutidige dagligdag.

Hvad skal man se og lave i Albanien?

På en rundrejse i Albanien vil du opleve et land der efter mange års nedlukning for omverden endelig er blevet frit tilgængelig, og som derfor endelig stolt kan fremvise dets fantastiske naturlandskaber, dets utrolige byområder og landsbyer der afviger utroligt fra hinanden, og ikke mindst dets rige kulturarv.
Albanien har meget at byde på, så her har vores lokale rejseekspert i Albanien givet nogle bud på, hvad du bare ikke må gå glip af

Seværdigheder

 • Hovedstanden ​​Tirana: byder på farverige bygninger fyldt med street-art, og et trendy og pulserende kvarter, hvor du vil se mange forskellige religioner leve side om side. Byen rummer utrolig kultur, historie og kunstneriske bygninger, herunder Ardenica klosteret. I hovedstaden kan du også få indblik i det gamle kommunistiske styre, og se på egen hånd, hvordan kommunisttiden har haft, og stadig i dag har indflydelse på byen.
 • Berat: der fik sit “nye” navn under Ottoman styret, er også kendt som "de tusinde vinduers by" grundet dets ikoniske arkitektoniske bygninger med mange vinduer. Byen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og er en af de få byer i Albanien der stadig står med sin oprindelige historiske arv, og er derfor også en af de mest populære byer i Albanien. Besøg blandt andet byens slot, hvor du vil blive mødt af en smuk panorama udsigt, som til tage pusten fra dig.
 • Durazzo: er den dag idag stadig en af de vigtigste handelsbyer i Adriaterhavet, som sætter Albanien i kontakt med handelssruten fra Konstantinobel til Rom.
 • Besøg Lake Komali: hvor du kan nyde naturen og de smukke søer og fjorde, der engang var tørre dale.
 • Byen Gjirokastra er placeret 300 meter over havets overflade i det sydlige Albanien, og er også optaget på UNESCOs verdensarvsliste.


Hvad kan man lave i Albanien?

Uanset om du er passioneret omkring vandring, street-art eller kultur, så har Albanien noget for dig. Landet er meget roligt og skånet fra store turistmængder, hvilket gør det muligt at nyde dette smukke land i ro og mag. Her er et par bud på, hvad du kan lave på din rejse til Albanien.

 • Albanien er især kendt for udendørsaktiviteter såsom vandring, trekking og paragliding. Det smukke landskab tilbyder vandreruter og trekking ture til alle niveauer, hvor du vil få sved på panden mens du nyder unikke udsigter. Især de albanske alper i Valbona Valley Nationalpark er et must for vandre entusiaster, hvor du vil opleve spektakulære syn og stier, midt i den uberørte natur bestående af træer, klipper, grotter og søer. Alperne har optimale forhold i både sommer og vinter månederne.
 • Albanien byder også på sol og strand. Den mest sydlige by i Albanien hedder Saranda, og her finder du lækker stand og travle promenader - især i juli og august, hvor der er rift om pladserne i solen. Hvis du hellere vil finde mere rolige, ukendte stande kan du besøge byen Valona, hvor den uberørte strand Dhermi ligger. Denne paradisstrand byder på roligt, klart vand, langt fra andre turister.
 • Er du til ro, stilhed og smukke landskaber, så tag på fisketur til den klare Lake Ohrid, hvor du finder smuk natur og smukke søer, som er optimale til nybegyndere såvel som garvede fiskere.
 • Udforsk de arkæologiske områder Apollonia og Butrint, som er to arkæologiske vidundere med græsk oprindelse. Butrint er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, hvor du kan opleve Romersk og Hellenistisk by.

Hvornår skal man rejse til Albanien?

Alle måneder har gode vejrforhold i Albanien! Vejrforholdende har karakter af middelhavsklima, hvilket giver varme temperaturer hele året rundt. Sommeren er varm og tør De helt optimale vejrforhold for vandrer og trekkere, er derfor forår og efterår, hvor det ikke er for varmt men ej heller for mange regnfulde dage.

Praktiske tips

 • Pas & visum:

  Danskere kan rejse visumfrit i Albanien i op til 90 dage, og dit pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemkomst fra rejsen. Du kan holde dig opdateret på pas og visum regler på udenrigsministeriets hjemmeside
 • Vaccine:

  Når du rejser til Albanien er det en god idé at blive vaccineret mod Difteri & Stivkrampe, og Hepatitis A. Hvis du skal opholde dig længe i landet (+6 måneder), kan du overveje også at vacinnere dig mod Hebatitis B og Tuberkulose. Kontakt altid din læge inden afrejse for råd og vejledning om krav til vacciner.
 • Valuta:

  Den albanske valuta hedder Albansk Lek og er forkortet til ALL. 100 ALL svarer til lige knap 6 DKK. (1 ALL = 0,06 DKK)
 • Sprog:

  I Albanien taler man Albansk, og der findes to hoveddialekter; gegisk og toskisk. Der tales engelsk i begrænset omfang.
 • Sikkerhed:

  Albanien er et forholdsvis sikkert land at rejse til. Du kan dog altid holde dig orienteret om sikkerheden i landet ved at besøge den danske ambassade i albaniens hjemmeside.
 • Fly:

   Du kan rejse til Albaniens hovedstad, Tirana, for cirka 2000-3000 DKK alt efter sæson. Flyvetiden tager omkring 14 timer, med 1 mellemlanding.

Andre rejsemål der måske vil interessere dig