We offer customer service in english. We're open from 9am - 5:30pm, Monday to Friday.
Min personlige side
Kundeservice
We offer customer service in english. We're open from 9am - 5:30pm, Monday to Friday.

Rejser til Armenien

Planlæg en unik rejse med vores lokale rejsebureau i Armenien
Få et rejseforslag skræddersyet til dig - guidede ture, transport i landet, hotel og aktiviteter. Lad en lokal rejseekspert planlægge og bestille rundrejsen for dig. Indsend en rejseforespørgsel her, det er gratis og uforpligtende!
Jeg planlægger at rejse
Rejsende
i
Afrejsedato
Bliv sat i direkte kontakt med vores lokale rejseekspert, og planlæg sammen en unik rundrejse.
Tag udgangspunkt i et af vores rejseforslag nedenfor. Alt kan tilpasses efter dine ønsker og behov.
Jeg planlægger at rejse
Rejsende
i
Alle tidspunkter

Alle vores rejseforslag i Armenien kan blive skræddersyet til dine ønsker og behov

Kan du ikke finde et rejseforslag som passer dig? Så kan vi skræddersy en rundrejse præcis til dine ønsker og behov! Få tilsendt dit rejseforslag

Start planlægningen af din rejse til Armenien

Armenien har en rig historie, i og med at det er det ældste kristne land i verden (siden 301). Dette afspejles i de mange kirker og klostre rundt omkring i landet. Armenien har også smukke landskaber med bjergområder, og er yderligere kendt for deres gæstfrie befolkning, som modtager besøgende med åbne arme.

Hvad skal man se og lave i Armenien?

Der er utallige områder og steder at se i Armenien - her finder du nogle af de vigtigste stop, som du ikke må glip af undervejs på din rejse!

Seværdigheder

 • Cascade komplexet, ”Armeniens hængende haver”, i hovedstaden  Yerevan, som med sin lange trappeafsats fører dig til et udendørs museum.
 • Besøg ruinerne af Zvartnots: et mesterværk af gammel armensk arkitektur, som er optaget på UNESCO World Heritage liste.
 • Templet i Garni: et spektakulært hellenistisk monument, som er den eneste som er velbevaret i hele det armenske område.
 • Selim-passet som ligger 2400 meter over havets overflade, og som er et stop på den ikoniske Silkevej.
 • De arkitektoniske komplekser af Hagbat og Sanahin, der engang udgjorde et vigtigt kulturelt og åndeligt centrum i den byzantinske æra. Et spektakulært eksempel på den armenske religiøse arkitektur.

Hvad kan man lave på en rejse til Armenien?

En rejse til Armenien er en rejse som indeholder åndelighed, historie og kultur, men også utrolig forskelligartede oplevelser. Her får du et lille indblik i, hvilke områder og oplevelser vores lokale rejseeksperter i Armenien anbefaler:

 • Det storslåede kloster Geghard, også kaldet “De syv kirker”, er et arkitektonisk mesterværk, som er ikonisk i og med den er delvist udgravet fra det bjerg som klosteret ligger på.
 • Tag del i forberedelsen af ​​Tolma, en traditionel ret baseret på vinblade, krydret kød og aromatiske urter.
 • Udforsk Lake Sevan kysten, verdens største ferskvandssø som ligger 2000 meter over havets overflade - også kendt som Armeniens "Blå perle".
 • Besøg Matenadaran, hvor gamle manuskripter fra hele den antikke verden opbevares.
 • Indtag den spektakulære kløft i Debed floden, og oplev den naturlige skønhed i Lorì regionen, hvor du finder frodige skove og floder.

Hvornår skal man rejse til Armenien?

Klimaet er kontinentalt, med kolde vintre, meget varme somre og relativt meget regn i foråret. Armenien har varme somre (45 grader) og kolde vintre (-30 grader). I begyndelsen og slutningen af ​​sommeren er der behagelige temperaturer omkring 20 grader. 
Det bedste tidspunkt for en rejse til Armenien er det sene forår og tidlige efterår. På dette tidspunkt er temperaturen mild, og dagene er stadig lange. I disse perioder undgår du dermed de varme somre og de kolde vintermåneder, og kan nyde og udforske landets naturlige skønheder.

Praktiske tips

Hvilket sprog taler man i Armenien?

Det officielle sprog i Armenien er armensk. En lille del af befolkningen taler også russisk eller kurdisk. Engelsk er ikke særlig udbredt i Armenien, så det kan være en god idé at rejse med engelsktalende guide, hvilket din lokale rejseekspert kan planlægge for dig.

Hvilken tidsforskel er der når man rejser til Armenien?

Armenien har ingen forskel på sommertid og vintertid.

 • Når vi har sommertid i Danmark er tidsforskellen 3 timer senere i Armenien.
 • Når vi har vintertid i Danmark er tidsforskelle 3 timer senere i Armenien

Hvilken valuta bruges i Armenien?

Valutaen i Armenien er det armenske dram (AMD). I de store byer er der pengeautomater, hvor du kan hæve penge. Vi råder dig dog altid til at have list kontanter med dig inden afrejse.

Pas og visum til Armenien?

Når du rejser til Armenien har du brug for følgende dokumenter:

 • Dit pas skal være gyldigt 6 måneder fra indrejse i Armenien
 • Visum er ikke nødvendigt
 • Tjek altid udenrigsministeriets side for yderligere og nyeste information om rejsedokumentation til Armenien. 

Hvilken tro har man i Armenien?

I 301 var Armenien det første land til at vedtage kristendommen som en statslig religion. De dannede den armenske-apostolske kirke. Den armenske-apostolske kirke har omkring 6 millioner medlemmer og har to katolikker: Karekin II af Edzmiatsin (Armenien) og Aram I af Antelias, (Libanon). Der er også to patriarker; en i Jerusalem og en i Konstantinopel.

Hvordan kommer man til Armenien?

Du kan flyve fra Danmark (København Lufthavn) til Armenien (Yerevan) med mindst en mellemlanding. Flyveturen tager cirka 6 timer og du kan finde flybilletter til omkring 2000 DKK.

Andre rejsemål der måske vil interessere dig